Čerešňový džem s mandľami

Prísady

  • 1 kg svetločervených zrelých čerešní
  • 0,5 kg Korunného cukru želírovacieho 2:1
  • šťava z jedného citróna
  • 25 g mletých a niekoľko prepolených mandlí
  • 4 cl čerešňovej pálenky

Príprava

Umyté, vykôstkované a na kúsky nakrájané čerešne zmiešame so želírovacím cukrom a cez noc necháme lúhovať na chladnom mieste. Potom masu za stáleho miešania privedieme k varu a 6-8 minút necháme vrieť. Pridáme šťavu z jedného citróna, mleté a rozpolené mandle. Vykonáme želírovaciu skúšku. Hrniec odložíme zo sporáka, primiešame čerešňovú pálenku a džem až po okraj naplníme do pripravených pohárov s twist-off viečkom. Viečko pevne uzatvoríme a poháre na niekoľko minút postavíme hore dnom, aby sa mandle rovnomerne rozptýlili.

http://www.korunnycukor.sk/meta-navigation/newsletter/

Ďaľšie recepty