Krupicová štrúdľa

Prísady

Na plnku 

  • 1/2 l mlieka
  • 1 štipka soli
  • 50 g masla
  • 180 g pšeničnej krupice
  • 3 vajcia
  • 1/4 l šľahačkovej smotany
  • 100 g Korunného krupicového cukru
  • 100 g hrozienok
  • 50 g mletých mandlí
  • maslo na vymastenie formy
  • 70 g maslových vločiek na obloženie

Na polevu

 

Príprava

Príprava plnky

 

Mlieko so soľou a maslom privedieme do varu a za stáleho miešania prisypávame krupicu. Vajcia rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Do vychladnutej krupicovej hmoty postupne pridáme žĺtky a šľahačkovú smotanu. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh z bielkov a krupicový cukor.

 

Štrúdľové cesto vytiahneme natenko, potrieme plnkou a posypeme hrozienkami a mandľami. Štrúdľu zrolujeme, vložíme do formy na pečenie potretej maslom a obložíme maslovými vločkami. V predhriatej rúre pečieme pri teplote 170 °C približne 35 minút, aby ostal povrch svetlý.  

 

Mlieko s kryštálovým BIO cukrom za stáleho miešania privedieme do varu a nalejeme na štrúdľu. Pečieme ďalších 15 minút. Nahrubo posypeme práškovým cukrom.

 


 

Ďaľšie recepty