Mangovo-čokoládová roláda

Prísady

Na čokoládové piškótové cesto

Na mangový krém

  • 2 veľmi zrelé mangá (cca 300 g ovocnej dužiny), ošúpané a vykôstkované
  • 50 g Korunného hnedého trstinového kryštálového cukru
  • 4 plátky želatíny  
  • šťava z jedného citróna
  • 250 g šľahačkovej smotany
  • 1 mango nakrájané na kocky
  • 30 g horkej čokolády
  • čokoládové hobliny

Príprava

Príprava piškótového cesta

Žĺtky, hnedý cukor, soľ, vanilkový cukor a citrónovú šťavu vymiešame do peny. Bielky s trstinovým cukrom vyšľaháme na krémovú konzistenciu a zľahka primiešame k žĺtkovej hmote. Múku a kakao preosejeme, primiešame lieskové orechy a opatrne primiešame k hmote. Rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v predhriatej rúre pri teplote 180 °C približne 15 minút. Necháme vychladnúť a vyklopíme na papier na pečenie.

Príprava krému

Mangá nakrájame na kúsky, premiešame s trstinovým cukrom a rozmixujeme. Želatínu namočíme do väčšieho množstva studenej vody, vytlačíme, rozpustíme v teplej citrónovej šťave a prilejeme k mangovej hmote. Šľahačkovú smotanu zľahka vyšľaháme a spolu s mangovými kockami opatrne primiešame k hmote. Krém rozotrieme na upečené piškótové cesto a necháme približne 30 minút vychladiť v chladničke.

Potom zrolujeme do rolády a opäť vložíme na hodinu do chladničky. Polejeme rozpustenou čokoládou a posypeme čokoládovými hoblinami.

Ďaľšie recepty