Žĺtkové venčeky

Prísady

(Na cca 40 venčekov)

Cesto:

  • 375 ml vody alebo mlieka
  • 220 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • štipka soli
  • 5 vajec

Krém: 

Dokončenie:

Príprava

Vodu (alebo mlieko) povarte s maslom. Do vriacej tekutiny pomaly nasypte múku so štipkou soli. Miešajte tak dlho, až sa hmota nechytá na steny hrnca. Nechajte ju vychladnúť a do celkom studenej hmoty po jednom všľahajte vajcia.

Cesto dajte do vrecúška s hviezdicovitou násadkou a na plechu pokrytom papierom na pečenie tvorte krúžky s priemerom asi 5 cm. Pečte 15 až 20 minút pri 180 °C bez otvárania rúry, kým cesto nezozlatne.

Vychladené venčeky opatrne rozkrojte.

V miske postavenej na hrniec s mierne vriacou vodou dajte prísady na krém a šľahajte dotuha. Do studeného krému pridajte trochu rumu a zlepte ním venčeky. Podávajte poprášené cukrom alebo poliate polevou.

 

Ďaľšie recepty