Novoročné ohňostrojové rakety – párty rakety

Prísady

Čas prípravy: 30 minút
Porcie: cca 25 kusov

Na cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 200 g studeného masla
  • 100 g Korunný cukor práškový
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkového cukru Bourbon
  • 1 štipka soli

Na plnku zo šampanského a smotanového syra:

Na dekoráciu:

  • 70 g polevy z bielej čokolády
  • 70 g polevy z mliečnej čokolády
  • Cukrové perličky/cukrové hviezdičky

Okrem toho:

  • Zlaté papierové formičky na muffiny/pralinky
  • Zlatá darčeková stuha

Príprava

Príprava cesta:

Do misky dáme múku a práškový cukor.

Studené maslo nakrájame na malé kúsky a pridáme do misky.

Pridáme vajíčko a soľ a potom všetky ingrediencie vypracujeme na cesto.

Cesto zabalíme do igelitu a necháme asi 30 minút vychladnúť v chladničke.

Vytvarovanie a pečenie:

Horný aj spodný ohrev rúry vyhrejeme na 180 °C . Plech vyložíme papierom na pečenie.

Pracovnú plochu zľahka poprášime múkou. Cesto rozvaľkáme na približne 0,5 cm pomocou valčeka.

Ostrým nožom vyrežeme z cesta tvary rakety.

Opatrne vložíme špajdle do polovice tvarov rakety.

Rakety pečieme vo vyhriatej rúre 8 minút. Potom necháme úplne vychladnúť.

Príprava náplne:

Zmiešame smotanový syr, práškový cukor a šampanské alebo prosecco. Zmes necháme vychladnúť 30 minút.

Zostavenie a ozdobovanie:

Na rakety natrieme špajdľami malé množstvo šampansko-smotanovej syrovej plnky a potom na ich vrch pritlačíme druhý kus rakety bez špajdle. Pevne zatlačíme.

Rakety necháme 10 minút vychladnúť v chladničke.

Rozpustíme polevy z bielej a mliečnej čokolády.

Špičky rakiet ponoríme do rozpustenej čokolády.

Voliteľne pokvapkáme čokoládou telá rakiet alebo natrieme spodné časti a ozdobíme cukrovými perličkami alebo hviezdičkami.

Nasunieme zlaté formičky na špajdle.

Na špajdle pripevníme zlatú darčekovú stuhu a konce stočíme nožnicami.
 

Ďaľšie recepty