
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Čas prípravy: 30 minút
Porcie: cca 25 kusov
Na cesto:
Na plnku zo šampanského a smotanového syra:
Na dekoráciu:
Okrem toho:
Príprava cesta:
Do misky dáme múku a práškový cukor.
Studené maslo nakrájame na malé kúsky a pridáme do misky.
Pridáme vajíčko a soľ a potom všetky ingrediencie vypracujeme na cesto.
Cesto zabalíme do igelitu a necháme asi 30 minút vychladnúť v chladničke.
Vytvarovanie a pečenie:
Horný aj spodný ohrev rúry vyhrejeme na 180 °C . Plech vyložíme papierom na pečenie.
Pracovnú plochu zľahka poprášime múkou. Cesto rozvaľkáme na približne 0,5 cm pomocou valčeka.
Ostrým nožom vyrežeme z cesta tvary rakety.
Opatrne vložíme špajdle do polovice tvarov rakety.
Rakety pečieme vo vyhriatej rúre 8 minút. Potom necháme úplne vychladnúť.
Príprava náplne:
Zmiešame smotanový syr, práškový cukor a šampanské alebo prosecco. Zmes necháme vychladnúť 30 minút.
Zostavenie a ozdobovanie:
Na rakety natrieme špajdľami malé množstvo šampansko-smotanovej syrovej plnky a potom na ich vrch pritlačíme druhý kus rakety bez špajdle. Pevne zatlačíme.
Rakety necháme 10 minút vychladnúť v chladničke.
Rozpustíme polevy z bielej a mliečnej čokolády.
Špičky rakiet ponoríme do rozpustenej čokolády.
Voliteľne pokvapkáme čokoládou telá rakiet alebo natrieme spodné časti a ozdobíme cukrovými perličkami alebo hviezdičkami.
Nasunieme zlaté formičky na špajdle.
Na špajdle pripevníme zlatú darčekovú stuhu a konce stočíme nožnicami.
Share or print this recipe