
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Forma veľká asi 30 krát 11 cm
16 plátkov
Cesto:
Na posypanie:
Karamelová pomazánka:
Do misy navážime banány, čím zrelšie, tým lepšie. Pridáme cukor a vajcia a potom vidličkou rozmačkáme. Nie je dôležité , aby bola zmes úplne hladká, naopak, kúsky banánov sú celkom v poriadku . Potom pridáme jogurt a olej a stierkou zamiešame. Nakoniec pridáme všetky ostatné ingrediencie a vymiešame dohladka. Chlebíčkovú formu vymažeme olejom a vyložíme pásom papiera na pečenie a nalejeme do nej cesto. Povrch posypeme zmesou semienok a cornflakes. Pečieme v rozohriatej rúre na160°C asi 45 až 50 min., pokiaľ nezostane špajdľa zapichnutá do stredu celkom suchá. Necháme ho na mriežke vychladnúť a vyberieme ho z formy.
Na karamel rozpustíme v hrnci maslo, pridáme cukor a soľ a miešame , pokiaľ nezískame karamel svetlo zlatej farby. Opatrne ho zalejeme vriacou smotanou a rozmiešame dohladka. Dobre prevaríme a potom ho nalejeme do misky a necháme ho úplne vychladnúť. Jednotlivé plátky vychladnutého chlebička potierame tenkou vrstvou karamelovej pomazánky a pochutnáváme si.
Share or print this recipe