Čerešňový sirup

Prísady

 

Príprava

Umyté, vykôstkované čerešne dáme do hrnca, pridáme vodu a privedieme do varu. Varíme asi 5 minút.

K vychladnutému ovociu pridáme cukor na prípravu sirupu a necháme odstáť cez noc na chladnom mieste.

Ovocnú hmotu prepasírujeme cez gázovinu a šťavu precedíme cez jemné sitko.

Sirup privedieme do varu, 3 minúty povaríme a nalejeme do vysterilizovaných fliaš. Dobre uzatvoríme a uskladníme na chladnom mieste.

Tip


 
Pre dosiahnutie dlhšej trvanlivosti naplnené a uzatvorené fľaše so sirupom pasterizujte najlepšie v rúre pri teplote 75 °C po dobu 25 minút.

Riedenie


 1 diel sirupu + 6 dielov vody
Po otvorení uchovávajte v chladničke a rýchlo spotrebujte.

Príprava s použitím parného odšťavovača


K umytým, vykôstkovaným čerešniam pridáme cukor na prípravu sirupu a cez noc odložíme do chladu. Zmes čerešní s cukrom potom dáme do parného odšťavovača a spracujeme podľa návodu. Čerešňový sirup nalejeme do vysterilizovaných fliaš, dobre uzatvoríme a uskladníme na chladnom mieste. 


Ďaľšie recepty