Citrusovo - bylinkový sirup s rozmarínom

Prísady

 

Príprava

Byliny umyte a osušte suchou utierkou. Pomaranč a citrón umyte  a nakrájajte na tenké plátky. Vodu nechajte zovrieť a rozpustite v nej Korunný sirupový cukor. Bylinky, plátky pomaranča a citróna vložte do horúceho sirupu, premiešajte, prikryte a nechajte chladiť 24 hodín.

Prelejte cez sitko, nechajte zovrieť a povarte 3 minúty. Pripravené fľaše napľnte za horúca a ihneď ich uzavrite. Bylinkový sirup je možné zriediť vodou v pomere približne 1: 6.

Tip na dekoráciu:

Malé vetvičky a bylinky dajte do nádoby na kocky ľadu, napľnte vodou a nechajte zmraziť. Tieto kocky ľadu z byliniek môžete pridať do nápoja.

Tip:

Podľa tohto receptu si môžete pripraviť veľa rôznych bylinných kombinácií. Počas leta môžete experimentovať s rôznymi druhmi bylín ako je šalvia, mäta, medovka a iné. Na jar sú vhodné púpavy alebo kvety bazy.

Video

Ďaľšie recepty