Mätový sirup Mojito

Prísady

 

Príprava

Mätu umyjeme, otrasieme a zbavíme stoniek. Cukor na prípravu sirupu rozpustíme v horúcej vode. Prevaríme,  aby bol roztok číry a potom ním prelejeme mätové listy. Cukrový roztok s lístkami mäty potom na 48 hodín odložíme do chladu. Kto chce, môže pridať biely rum.

Sirup precedíme cez sitko, nalejeme do vysterilizovaných fliaš, dobre uzatvoríme a uskladníme na chladnom mieste. Na dosiahnutie dlhšej trvanlivosti sirup pred plnením do fliaš 3 minúty povaríme.  

Tip

Na prípravu sirupu ako základu pre koktaily Mojito sa hodí Hemingwayova mäta odolná voči mrazu alebo Marocká mäta s obsahom mentolu a intenzívnou vôňou. 

Riedenie


1 diel sirupu + 6 dielov vody
Po otvorení uchovávajte v chladničke a rýchlo spotrebujte.

Ďaľšie recepty