
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ca na 40 kúskov:
Rúru vyhrejte na teplotu 30 °C s konvekciou. 2 plechy vyložte papierom na pečenie. Maslo, cukor a vanilkový cukor vyšľahajte do peny (cca 5 minút). Primiešajte vajce izbovej teploty. Primiešajte múku a mak. Rýchlo vmiešajte šľahačku a cesto naplnte do zdobiaceho vrecúška s rezanou špičkou.
Na plechy vytlačte malé keksy. Ak sa masa nebude dať ľahko vytláčať, vložte vrecúško krátko do rúry zohriatej na 30 °C. Maslo tak zmäkne a cesto sa bude ľahšie vytláčať.
Rúru vyhrejte na teplotu 170 °C a keksy pečte cca 10 – 12 minút. Nechajte ich vychladnúť.
Marmeládu natriete na keksy nožom, na ňu položte druhý keks a mierne pritlačte.
Kakaovú polevu pripravte podľa návodu na obale. Polovičky keksov namáčajte do polevy a nechajte stuhnúť na papieri na pečenie. V uzatvorenej dóze keksy vydržia cca 3 – 4 týždne
Share or print this recipe