Makové keksy s marmeládou

Prísady

Ca na 40 kúskov:

  • 250 g masla (zmäknutého)
  • 130 g Korunný cukor hnedý
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 vajce
  • 280 g múky
  • 150 g maku
  • 60 ml šľahačky
  • Slivková alebo ríbezľová marmeláda
  • 1 pohár kakaovej polevy

Príprava

Rúru vyhrejte na teplotu 30 °C s konvekciou. 2 plechy vyložte papierom na pečenie. Maslo, cukor a vanilkový cukor vyšľahajte do peny (cca 5 minút). Primiešajte vajce izbovej teploty. Primiešajte múku a mak. Rýchlo vmiešajte šľahačku a cesto naplnte do zdobiaceho vrecúška s rezanou špičkou.

Na plechy vytlačte malé keksy. Ak sa masa nebude dať ľahko vytláčať, vložte vrecúško krátko do rúry zohriatej na 30 °C. Maslo tak zmäkne a cesto sa bude ľahšie vytláčať.

Rúru vyhrejte na teplotu 170 °C a keksy pečte cca 10 – 12 minút. Nechajte ich vychladnúť.

Marmeládu natriete na keksy nožom, na ňu položte druhý keks a mierne pritlačte.

Kakaovú polevu pripravte podľa návodu na obale. Polovičky keksov namáčajte do polevy a nechajte stuhnúť na papieri na pečenie. V uzatvorenej dóze keksy vydržia cca 3 – 4 týždne

Ďaľšie recepty