Malinový džem s bielou čokoládou

Prísady

Príprava

Maliny opláchneme pod studenou vodou a necháme dobre odkvapkať.

Zmiešame ich s citrónovou šťavou, privedieme do varu a dobre rozmixujeme. Čokoládu nakrájame na malé kúsky.

Do vychladnutej zmesi pridáme 500 g želírovacieho cukru 2:1 a za stáleho miešania varíme 4 až 6 minút. Urobíme želírovaciu skúšku. Poháre naplníme do polovice, pridáme trochu čokolády, doplníme s džemom až po okraj a dobre uzavrieme.

Džem rýchlo spotrebujeme.

Tipy

Džemu pridá arómu malý poldecák malinovej pálenky.

Výborný je nasledujúci aperitív:

2 lyžice broskyňovej drene zamiešame s 1 cl citrónovej šťavy, dáme do pohára, ďalej premiešame s 1 cl bieleho rumu a s jedným strikom Angostura a dolejeme sektom, pridáme 1 čajovú lyžičku malinového džemu a dozdobíme malinami. 

Ďaľšie recepty