Mandľové rezy

Prísady

Prísady na krehké cesto

  • 300 g pšeničnej múky
  • 200 g studeného masla
  • 100 g Korunného cukru práškového
  • 1 vajce
  • soľ, vanilkový cukor
  • nastrúhaná kôra z jedného citróna
  • papier na pečenie

Prísady na plnku 

Príprava

Rúru predhrejeme na 150 °C. Plech s vyšším okrajom vystelieme papierom na pečenie.  

 

Príprava krehkého cesta: všetky prísady rýchlo zmiesime, prikryjeme potravinárskou fóliou a na hodinu odložíme do chladničky. Cesto opäť krátko premiesime a na pomúčenej doske vyvaľkáme na hrúbku 2mm. Uložíme na plech na pečenie a necháme chvíľu postáť. Popicháme vidličkou a v predhriatej rúre na strednej poličke pečieme približne 10 minút.  

 

Príprava plnky: šľahačkovú smotanu s medom, maslom a s krupicovým cukrom prevaríme. Pridáme mandľové lupienky. Hmotu opäť prevaríme, nalejeme na upečené cesto a povrch vyhladíme. V predhriatej rúre pečieme približne 35 minút, kým hmota nezhnedne. Necháme vychladnúť a nakrájame na trojuholníky.

Ďaľšie recepty