Vegánske čokoládovo-pistácio-kokosové tyčinky

Prísady

Na cca 22 tyčiniek:

Cesto na tyčinky:

  • 100 g Korunného hnedého cukru
  • 140 g kokosového oleja
  • Dreň z vanilkového struku
  • 360 g múky
  • 5 lyžíc pravého kakaa
  • ¼ lyžička morskej soli
  • 6 lyžíc teplej vody

Kokosová poleva:

  • 1 plechovka kokosového mlieka (400 ml)
  • 2 lyžice rumu
  • 60 g Korunného púdrového cukru
  • 200 g sušeného kokosu
  • 150 nasekanej čokolády
  • 100 g pistácií

Príprava

Vymastite obdĺžnikovú formu (približne 22 x 22 cm) alebo vyložte papierom na pečenie. Rozpustite kokosový olej, zmiešajte s vodou, múkou, kakaom, cukrom a soľou a rovnomerne rozdeľte  na plech na pečenie. Cesto nechajte hodinu tuhnúť v chladničke. Potom pečte 30 minút v predhriatej rúre na 175 ° C - horúci vzduch a potom znovu nechajte vychladnúť.

Kokosová poleva

Pomaly uvarte kokosové mlieko s cukrom a rumom cca. 20 minút. Potom opatrne zamiešajte kokos. Zmes rozotrite na vychladnuté cesto a znovu nechajte vychladnúť. Ozdobte čokoládou a nasekanými pistáciami. A nakrájajte na kúsky alebo tyčinky. Môžete dozdobiť čokoládovou polevou.

Video

Ďaľšie recepty