Makovo-citrónovo-malinové madlenky

» prejsť k videu

    Delikatesa francúzskeho kráľa

Prísady

Cesto:

  • 3 vajcia
  • 120 g masla
  • 120 g Korunného cukru práškového
  • 170 g hladkej múky
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • kôru z jedného citróna a šťavu z ½ citróna
  • 1 PL celého maku
  • 20 ks malín

Ostatné:

  • forma na pečenie madleniek

 

Príprava

Ako prvé si rozpustíme maslo. V miske si ručne pomocou metličky vymiešame vajíčka s práškovým cukrom asi 5 minút, až kým nám nevznikne hustá pena. Následne primiešame do tejto zmesi preosiatu múku s práškom do pečiva, zmes zmiešame a postupne prilejeme maslo. Nakoniec pridáme ešte citrónovú kôru, citrónovú šťavu a polievkovú lyžicu maku. Všetko jemne spojíme.

Formu na pečenie madleniek vytrieme maslom a potom vysypeme múkou. Cesto prenesieme do cukrárskeho vrecka, plníme formu do 2/3 a do stredu natlačíme malinu. Pečieme v predhriatej rúre na 180°C asi tak 8 až 11 minút. Po upečení ich opatrne vyberieme z formy na mriežku a necháme vychladnúť.

Pred podávaním polejeme citrónovou polevou, ktorú si pripravíme z 1 PL práškového cukru a pár kvapiek citróna. Nakoniec jemne posypeme práškovým cukrom.

 

 

Video

Ďaľšie recepty