Malinový cheesecake s brownie korpusom

Prísady

Brownie korpus

  • 140 g masla
  • 150 g jemnej horkej čokolády
  • 50 ml plnotučného mlieka
  • 2 vajcia
  • 130 g Korunný cukor hnedý
  • štipka soli
  • 130 g hladkej múky
  • 25 g kakaa na pečenie
  • ½ ČL sódy bikarbóny

Syrový krém

Malinové pyré

Príprava

Horný aj spodný ohrev v rúre predhrejte na 180 stupňov. Tortovú formu vysteľte papierom na pečenie. Horkú a mliečnu čokoládu nakrájajte na malé kúsky a vložte do hrnca spolu s maslom. Nechajte pomaly roztopiť nad vodným kúpeľom. Vajcia miešajte s viedenským hnedým cukrom a soľou dovtedy, kým nevznikne svetložltá hmota. Roztopenú čokoládu pridajte do vaječnej hmoty a zmiešajte. Múku zmiešajte s kakaom a sódou bikarbónou a postupne ju vmiešajte do zvyšnej hmoty. Brownie cesto rovnomerne vylejte do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie. Formu položte na predposlednú úroveň v rúre a pečte cca 20 minút. Pri pichnutí špáradlom by na ňom malo zostať trošku cesta. Formu vyberte z rúry a nechajte cesto vychladnúť.

Na malinové pyré zmiešajte v hrnci umyté a odkvapkané maliny s práškovým cukrom a vyrobte pyré. Pyré prepasírujte cez jemné sitko. Zohrejte na cca 8 minút a za miešania nechajte zhustnúť.

Na syrový krém zmiešajte čerstvý krém s viedenským práškovým cukrom a vanilkovým cukrom. Pridajte kyslú smotanu, vajcia a soľ. Prísady pomaly zmiešajte.

Horný aj spodný ohrev v rúre predhrejte na 180 stupňov. Vychladenú tortovú formu obmotajte dvomi vrstvami alobalu na kríž, aby ste ju uzatvorili. Položte ju do hlbokého plechu. Dve tretiny syrového krému rozotrite na brownie korpus. Na syrový krém natrite 2 PL malinového pyré. Na to pridajte zvyšok syrového krému a zvyšok malinového pyré pridajte v kôpkach na syrovú hmotu. Kôpky vytvarujte tenkou drevenou paličkou do tvaru špirál.

Hlboký plech naplňte do výšky cca 2 cm teplou vodou a koláč pečte 55 minút. Vyberte koláč z rúry (syrová hmota je trasľavá). Opatrne odstráňte alobal. Dlhým tenkým nožom prejdite pozdĺž okraja formy. Cheesecake nechajte chladnúť cca 1,5 hodiny pri izbovej teplote. Potom ho na minimálne 6 hodín, najlepšie cez noc, odložte do chladničky. Zložte tortovú formu.

 

Ďaľšie recepty