Mega lievance plnené jahodovým džemom

» prejsť k videu

    Raňajkové džemovanie

Prísady

Lievance:

Na dozdobenie:

  • jahody
  • posekané pistácie

Jahodový džem:

Ostatné:

  • poháre a viečka na zaváranie

 

Príprava

Jahodový džem:

Jahody umyjeme, necháme odkvapkať, zbavíme ich stopiek a nakrájame na malé kúsky. Vložíme do hrnca a zmiešame ich s Korunným cukrom želírovacím. Za stáleho miešania zmes privedieme do varu. Po 4 – 6 minútach varu dáme preč zo sporáku a urobíme želírovaciu skúšku. Niekoľko kvapiek džemu dáme na studený tanier, ak hneď stuhne, môžeme ho plniť do pohárov. Pripravené poháre plníme až po okraj hotovou zmesou. Starostlivo ich uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme stáť na viečku asi 5 minút.

Lievance:

Bielky so štipkou soli vymiešame do peny a potom pomaly primiešavame práškový cukor, kým dostaneme hustý sneh. V miske si zmiešame mlieko, múku, prášok do pečiva a žĺtky. Následne po častiach primiešavame vyšľahaný sneh do cesta a necháme odstáť asi 5 minút. Na kakaové cesto si odoberieme pár lyžíc cesta, pridáme kakao a mlieko. Na dno panvice dáme pár kvapiek oleja, nalejeme kakaové cesto v tvare špirály, následne nalejeme klasické cesto a znížime teplotu. Panvicu prikryjeme a lievanec neobraciame. Počkáme, kým sa pekne celý upečie, až potom ho na chvíľu otočíme a tiež opečieme.

Tip:

Servírujeme spolu s jahodovým džemom, čerstvými jahodami a nasekanými pistáciami.

 

 

Video

Ďaľšie recepty