Malinový cheesecake

Prísady

Brownie korpus

  • 140g masla
  • 150g horkej čokolády
  • 50g mliečnej čokolády
  • 2 vajcia
  • 130g Korunného cukru hnedého
  • 1 štipka soli
  • 130g hladkej múky
  • 25g kakaa na pečenie
  • ½ ČL sódy bikarbóny

Syrový krém

Malinové pyré

Príprava

 

Rúru s vrchným a spodným ohrevom predhrejeme na 180 °C. Roztvoriteľnú tortovú formu vystelieme papierom na pečenie. Horkú a mliečnu čokoládu pokrájame na malé kúsky a spolu s maslom vložíme do hrnca a pomaly rozpustíme nad vodným kúpeľom. Vajcia s Korunným cukrom hnedým a soľou šľaháme dovtedy, kým nevznikne svetložltá hmota. Pridáme rozpustenú čokoládu a zmiešame. Potom rýchlo zapracujeme múku, ktorú sme predtým premiešali s kakaom a sódou bikarbónou. Vznikne brownie cesto, ktoré rovnomerne navrstvíme do roztvoriteľnej formy vystlanej papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry na predposlednú poličku a pečieme približne 20 minút. Či je korpus správne upečený zistíme tak, že doň zapichneme špáradlo. Ak ostanú na špáradle ešte nalepené kúsky cesta, vyberieme formu z rúry a korpus necháme vychladnúť.  

 

Príprava malinového pyré

Umyté a odkvapkané maliny dáme do hrnca, pridáme púdrový cukor a rozmixujeme. Ovocné pyré potom pretlačíme cez jemné sitko. Približne 8 minút zohrievame a za stáleho zmiešania necháme zhustnúť.

 

Syrový krém

Čerstvý syr zmiešame s púdrovým cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme kyslú smotanu, vajcia a soľ. Všetky prísady spolu rýchlo zmiešame.

 

Rúru s vrchným a spodným ohrevom predhrejeme na 180 °C. Vychladnutú roztvoriteľnú formu na utesnenie zvonku obalíme dvoma vrstvami alobalu a položíme na hlboký plech na pečenie. Dve tretiny syrového krému navrstvíme na brownie korpus. 2 PL malinového pyré v malých kôpkach nanesieme na syrový krém. Navrch rozotrieme zvyšný syrový krém a rozložíme kôpky zvyšného malinového pyré. Pomocou tenkej drevenej paličky pyré rozotrieme do ozdobných tvarov.

 

Hlboký plech na pečenie naplníme asi do výšky 2cm vriacou vodou a koláč pečieme približne 55 minút. Potom ho vyberieme z rúry (syrová hmota je ešte labilná). Opatrne odstránime alobal a dlhým tenkým nožom prejdeme pozdĺž vnútorného okraja formy. Cheesecake necháme približne 1,5 hodiny vychladnúť na vzduchu. Následne vložíme minimálne na 6 hodín, najlepšie cez noc, do chladničky. Potom vyberieme z formy.

 

Tip

Tu nájdete video s podrobným návodom na prípravu.

http://www.korunnycukor.sk/meta-navigation/newsletter/

Ďaľšie recepty