Hruškovo-rebarborový cheesecake

Prísady

Na rozkladaciu formu (Ø 26 28 cm)

  • 4 vajíčka
  • 200 g Korunný cukor práškový
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 100 ml oleja
  • 500 g tvarohu
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 3 zrelé hrušky
  • 250 g rebarbory

Príprava

3 vajíčka vyšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Pridajte múku, prášok do pečiva a olej a dobre premiešajte. Rozkladaciu formu vymažte trochou oleja alebo masla a cesto do nej vylejte. Tvaroh vymiešajte s vajcom a pudingovým práškom a po lyžiciach ho klaďte na cesto vo forme. Drevenou špajdľou alebo rúčkou na vareške píšte v mase osmičky, kým nebude tvarohová hmota dobre premiešaná. Hrušky ošúpte, prekrojte na polky a nakrájajte na plátky. Rebarboru nakrájajte na kúsky veľké 2 – 3 cm. Hrušky aj rebarboru poukladajte na cesto vo forme a pečte v predhriatej rúre pri teplote 180 °C s konvekciou cca 60 minút.

Ďaľšie recepty