Jablkové želé s limetkou

Prísady

Príprava

Jablká umyjeme a nakrájame na kúsky, odstránime jadierka. Prikryté podusíme s 1 l vody do mäkka a precedíme cez sitko.

Šťavu v hrnci dobre premiešame so želírovacím cukrom. Umyté limetky nakrájame na tenké plátky a pridáme k šťave. Za stáleho miešania privedeme do varu a povaríme 4 až 6 minút. Urobíme želírovaciu skúšku. Naplníme do pohárov po okraj, dobre uzavrieme a necháme stáť dva dni v chlade.

Tipy

Číre želé získáme tak, keď šťavu precedíme cez plátno.

Zvyšné kúsky jabĺk rozmixujeme na pyré a zmiešame s rovnakým množstvom Korunného cukru kryštáľového s celou škoricou a s čerstvo vystískanou šťavou z ½ citróna a uvaríme jablčnú penu. Pre dlhšiu trvanlivosť zavaríme.


 

Video

Ďaľšie recepty