Makrónky s bobuľovým ovocím

Prísady

Na plnku

  • džemy z bobuľového ovocia podľa chuti, napr. malinový, ríbezľový, džem zo zmesi lesného ovocia, atď.

Príprava

Mandľovú múku a púdrový cukor preosejeme a s 80 g bielkov vymiešame na pastu. 70 g kryštálového cukru s 80 g bielkov vyšľaháme a pridáme potravinársku farbu podľa požadovanej intenzity. Medzitým necháme zovrieť 130 g kryštálového cukru s vodou pri teplote 118 °C  a pri nízkej rýchlosti kuchynského robota tenkým prúdom prilejeme k snehu z bielkov. Následne vyšľaháme na vysokej rýchlosti, kým sneh nevychladne.

Sneh opatrne primiešame k mandľovej paste. Hmotou naplníme zdobiace vrecko (okrúhla špička s veľkosť 6 alebo 8) a na plech na pečenie nastriekame kolieska. Marónky potom približne 30 minút necháme schnúť pri izbovej teplote, kým nie je povrch pevný na uchopenie. V teplovzdušnej rúre pečieme pri teplote 160 °C približne 10 minút. 

Pomocou zdobiaceho vrecka nanesieme na vychladnuté makrónky džem.

Aby mohli makrónky rozvinúť chrumkavú a v jadre šťavnatú konzistenciu, musíme ich uchovávať v nepriedušne uzatvorenej dóze v chladničke (minimálne 12 hodín).

 

Ďaľšie recepty