Perníkové suflé

Prísady

Pomarančovo-citrónový šalát:

  • 4 malé pomaranče
  • 1 citrón
  • 70 g  Korunného hnedého cukru
  • šťava zo 4 pomarančov
  • 50 g masla
  • 4 kardamónové struky
  • 1 škoricová tyčinka
  • 2 klinčeky
  • 1 dužina vanilkového struku

Perníkové suflé:

  • keramické formy (Ø 9,5 cm, výška 4 cm) potreté maslom a posypané Korunným kryštálovým cukrom
  • 100 ml mlieka
  • 80 g Korunného hnedého cukru
  • 1 čajová lyžička kakaového prášku
  • 200 g najemno nasekanej horkej polevy
  • 6 vajec
  • 1 lyžička perníkového korenia
  • 2 lyžice múky

Príprava

Pomarančovo-citrónový šalát

Odstráňte kôru z pomarančov a citrónov a vyrežte dužinu (mesiačiky). Rozpustite cukor na panvici a pridajte pomarančovú šťavu. Potom pridajte zvyšné prísady a poduste všetko 2 minúty. Pridajte kúsky pomaranča a citróna a poduste ešte jednu minútu. Odstráňte korenie a odložte bokom.

Suflé

Mlieko, priveďte s polovicou hnedého cukru a s kakaom k varu, nalejte čokoládu a nechajte ju rozpustiť. Oddeľte žĺtok a bielok a do čokoládovej hmoty vmiešajte žĺtka, perníkové korenie a múku. Bielky vyšľahajte so zostávajúcou polovicou hnedého cukru a pridajte ich do zmesi. Naplňte formičky až 1 cm pod okraj a pečte 20 minút v predhriatej rúre na 180 ° C. 

Podávajte s pomarančovým a citrónovým šalátom.

Ďaľšie recepty