Zábavné sušienky

Prísady

  • 450 g jemnej pšeničnej múky
  • 300 g masla (za studena)
  • 150 g Korunného púdrového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 1 štipka soli
  • 1 žĺtok

Na polevu:

Príprava

Z hladkej pšeničnej múky, masla, púdrového cukru, vanilkového cukru, soli a vaječného žĺtku vymieste krehké cesto. Hotové cesto nechajte vychladnúť cca na dve hodiny. Predhrejte rúru na 170 ° C. Cesto rozvaľkajte na múkou posypanom povrchu, aby sa nelepilo. Potom môžete povykrajovať sušienky na rôzne tvary. Vykrojené sušienky poukladajte na plech potiahnutý papierom na pečenie a nechajte ich piecť asi 12 minút. Polevu urobíme zmiešaním púdrového cukru a trochou vody. Zafarbiť ju môžete potravinárskym farbivom. Pripravenú polevu nalejte do malého mraziaceho vrecka a odrežte mu špičku. Takto môžete sušienky dozdobiť.

Skladovateľnosť (v dobre uzatvorenej nádobe na sušienky): cca 4-5 týždňov

Tip:

Sušienky môžete ozdobiť aj čokoládovou polevou alebo posypať na drobno nakrájanými pistáciami.

Ďaľšie recepty