Bambi torta

Prísady

Cesto:

  • 270 g hladkej  múky 
  • 250 g mix sušeného ovocia
  • 100 g nahrubo nasekaných lieskových orechov
  • 350 g mäkkého masla
  • 70 g  Korunného práškového cukru
  • štipka soli
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • citrónová kôra z jedného citróna
  • 6 žĺtkov
  • 6 bielkov
  • 200 g Korunného krupicového cukru
  • 3 lyžice rumu

Krém mascarpone:

Ešte budeme potrebovať:

  • linecké cesto
  • bielu polevu 
  • nastaviteľnú formu na tortu (Ø 20 cm, výška 7 cm)
  • maslo a múku na potretie vykrajovačov Bambi srniek a vianočných stromčekov

Príprava

Nastaviteľnú formu vymastite mäkkým maslom a vysypte múkou. Múku preosejte, sušené ovocie nakrájajte na malé kúsky, pridajte do múky s lieskovými orieškami a premiešajte. Veľmi zmäknuté maslo, práškový cukor, soľ, vanilkový cukor a citrónovú kôru vyšľahajte do peny. Postupne pridajte vaječné žĺtky. Dobre vyšľahajte vaječné bielky s krupicovým cukrom. Vyšľahajte na krémový sneh a 1/3 snehu pridajte k zmesi, potom pridajte rum. A nakoniec opatrne primiešajte zvyšné 2/3 snehu.

Nalejte zmes do formy a pečte pri teplote 160 ° C asi 70-80 minút. Nechajte vychladnúť. Vyšľahajte do hladka všetky ingrediencie. Pripravte si linecké cesto a povykrajujte vianočné stromčeky a Bambi srnky.

Pečte asi pri 180 ° C asi 12 minút. Vyberte tortu z formy a potrite krémom. Ozdobte Bambi srnky a vianočné stromčeky bielou polevou a dajte ich na tortu.

Ďaľšie recepty