Citrónovo-malinové tiramisu

Prísady

Ingrediencie na cca 4 – 6 porcií

Na citrónový tvaroh

Na krém

Na malinovú šťavu

  • 50 ml malinového sirupu
  • 150 ml vody
  • troška rumu

Okrem toho

  • 200 g piškót
  • 400 g čerstvých malín
  • plátky citróna na ozdobenie

Príprava

Príprava citrónového tvarohu

Na citrónový tvarov najprv všetky prísady okrem masla zmiešajte v malom hrnci pomocou metličky tak, aby vznikol hladký krém.

Zmes potom za neustáleho miešania zohrejte na strednom stupni ohrevu, kým nedosiahnete pudingovú konzistenciu.

Citrónový tvarov prepasírujte cez sitko, nechajte trošku vychladnúť a potom vmiešajte maslo.

Citrónový tvaroh nechajte vychladnúť zakrytý potravinárskou fóliou pri izbovej teplote.

Príprava krému

Všetky prísady na krém pridajte do misky a šľahajte dovtedy, kým nevznikne ľahká krémová hmota. (Ak je hmota pevná, nešľahajte ďalej, pretože sa inak môže zraziť.)

Dokončenie citrónovo-malinového tiramisu

Na citrónovú šťavu zmiešajte všetky prísady a nakrátko do nej namočte niekoľko piškót.

Piškóty potom položte do pohárika alebo nákypovej formy a pokryte nimi dno.

Na ne natrite krém a citrónový tvaroh a rozložte maliny.

Takto vytvárajte vrstvy tiramisu až do konca a na vrch rozotrite krém.

Malinovo-citrónové tiramisu ozdobte čerstvými malinami a plátkami citróna a až do podávania do uložte do chladničky.

Ďaľšie recepty