
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediencie na bábovku:
Ingrediencie na polevu:
Postup prípravy bábovky:
Predhrej rúru na 180 °C (horný/dolný ohrev). Formu na bábovku vymaž trochou masla a vysyp múkou. Jablká ošúp, odstráň jadrovník a nakrájaj na kocky, potom zmiešaj s citrónovou šťavou.
Maslo izbovej teploty vyšľahaj s cukrom asi 3–5 minút, pokiaľ nebude ľahké a krémové. Potom po jednom pridaj vajcia.
Pomaly vmiešaj mlieko a jablkové pyré. Múku zmiešaj s práškom do pečiva a praženými orechmi a zľahka ju zapracuj do cesta.
Cesto rozdeľ na dve polovice, do jednej vmiešaj kakao a do druhej polovice pridaj jablká.
Najskôr nalej do formy čokoládové cesto, potom navrch ľahké cesto. Opatrne oba druhy cesta jemne mramoruj vidličkou a peč v predhriatej rúre asi 50–60 minút. Nezabudni na test špáradlom!
Práškový cukor preosej a po lyžiciach zamiešaj s červeným vínom, aby vznikla poleva. Bábovku ozdob polevou.
Share or print this recipe