Exotické letné sangria

Prísady

  • ½ ananásu
  • 4 polievkové lyžice hnedého trstinového cukru
  • 500 ml minerálnej vody
  • 1 l ružového alebo bieleho vína
  • 1,5 l ružového Prosecco
  • 100 ml bieleho rumu
  • Šťava z bio citróna
  • 1 pomaranč
  • 2 citróny
  • 2 kivi
  • pár trsov ríbezlí
  • dostatočné množstvo kociek ľadu

Príprava

Polovicu ananásu olúpte a nakrájajte nahrubo. Nalejte do karafy alebo dierovacieho pohára s trstinovým cukrom. Pridajte zvyšné ovocie, víno, ružové prosecco a citrónovú šťavu a nechajte vychladnúť. Pred podávaním naplňte veľkým množstvom ľadu a dolejte minerálnou vodou a podávajte ľadovo vychladené.

Tip: Pokiaľ chcete, môžete kúsky ananásu prelisovať s cukrom a zmiešať s vínom a proseccom.

Exotické letné sangria sa dá podávať aj vo vydlabanom ananáse. Skontrolujte však, či je ananás „tesný“ a prípadne ho položte na tácku.

Ďaľšie recepty