Čokoládový likér

Prísady

(na 1 l)

  • 150 g nahrubo nasekanej mliečnej čokolády
  • 70 g Korunného krupicového cukru
  • 40 g kakaového prášku
  • 80 ml studenej vody
  • 500 ml šľahačkovej smotany
  • 300 ml bieleho rumu

Príprava

Čokoládu dáme do misky a rozpustíme nad vodným kúpeľom (40 °C).

Krupicový cukor dobre premiešame s kakaovým práškom a postupne pridávame studenú vodu.

Smotanu prevaríme a pomocou metličky na sneh k nej rýchlo primiešame zmes cukru a kakaa. Hrniec odložíme zo sporáka.

Pridáme čokoládu, necháme vychladnúť a počas chladnutia občas premiešame.

Pridáme rum a rozmixujeme. Nalejeme do fľaše, dobre uzatvoríme a uskladníme na chladnom a tmavom mieste, ale nie v chladničke.

Likér má trvanlivosť asi 1 mesiac. Pred otvorením poriadne pretrepte.

Ďaľšie recepty