
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Na cca 6 cakesicles
Na cesto:
Na náplň cakesicles:
Na čokoládovú polevu:
Ďalej:
Rúru s horúcim vzduchom predhrej na 160 °C. Malú okrúhlu formu (ø 16 cm) vylož papierom na pečenie.
Múku zmiešaj s práškom do pečiva. Cukor, vajce, kefír a olej zmiešaj v druhej mise, pridaj k múčnej zmesi a metličkou vyšľahaj hladké cesto. Nalej cesto do formy a peč približne 12–14 minút (skontroluj špáradlom). Nechaj vychladnúť.
Čokoládu nasekaj najemno. 2/3 rozpusti vo vodnom kúpeli, teplota by nemala presiahnuť 40 °C. Potom primiešaj zvyšok. Čokoládu zafarbi potravinárskym farbivom a dobre premiešaj.
Formu na cakesicles potri čokoládou, nechaj 2–3 minúty stuhnúť, prebytočnú čokoládu nechaj odkvapkať – formu otoč a mierne potras. Odkvapkanú čokoládu zachyť a vráť späť k ostatnej. Do otvorov vlož drevené paličky, aby sa nelepili na čokoládu. Formu daj na 10 minút do chladničky, kým čokoláda stuhne.
Medzitým rozmrv korpus z koláča a daj do misy. Ananás nakrájaj na menšie kúsky. Ku korpusu pridaj ananás, tvaroh, kokos, ananásovú šťavu a rum, dobre premiešaj a naplň čokoládové formy. Vlož paličky a cakesicles prekry čokoládou tak, aby sa okraje pekne spojili. Daj na 1–2 hodiny do mrazničky, inak by sa čokoláda pri vyberaní z formy mohla zlomiť. Potom vyber z formy a nechaj rozmraziť.
Zvyšnú žltú čokoládu opäť rozpusti, nechaj mierne vychladnúť, naplň do jednorazového zdobiaceho vrecka a nanes na cakesicles mriežku. Do každej kocky nanes bodku (vzor ananásu).
Kto chce, môže k žltej čokoláde pridať modré potravinárske farbivo (získa sa zelená), naplniť do zdobiaceho vrecka, vytvoriť malé lístky a ozdobiť posýpkou.
Cakesicles vydržia v chladničke asi 2 dni.
Tip: Nemáš doma formu na cakesicles? Dá sa použiť aj väčšia forma na ľadové kocky.
Share or print this recipe