Bábovka s makom

Prísady

Na formu s priemerom cca 24 cm:

  • 3 vajíčka
  • 110 g Korunný cukor práškový
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 125 ml rastlinného oleja
  • 125 ml vaječného likéru 
  • 65 g múky
  • 65 g škrobu 
  • 1/2 balíčka prášku do pečiva
  • 5 PL maku (sivého)

Príprava

Rúru predhrejte na teplotu 180 °C s horným a dolným ohrevom. Bábovkovú formu vymažte tukom a vysypte múkou. Vajcia vyšľahajte s práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Rastlinný olej a vaječný likér za stáleho miešania pomaličky prilievajte do vaječno-cukrovej masy. Múku zmiešajte so škrobom, makom a práškom do pečiva a prisypte do tekutej masy. Miešajte dovtedy, kým nevznikne hladké cesto. Cesto vlejte do vymazanej bábovkovej formy.

Pečte v strednej pozícii cca 45 minút. (Urobte skúšku špáradlom!) Nakoniec bábovku vyberte z rúry a nechajte vychladnúť vo forme. Vychladnutú bábovku vyklopte z formy.

Pred podávaním bábovky s vaječným likérom posypte práškovým cukrom.

Tip: ak si bábovku radi zdobíte cukrovou polevou, najlepšie urobíte, keď si polevu pripravíte s vaječným likérom. Zmiešajte 200 g práškového cukru s 3 – 4 PL vaječného likéru a touto polevou polejte bábovku.

Ďaľšie recepty