Makovo-ovocná bábovka

Prísady

  • 250 g ovocného koktailu
  • 3 vajcia
  • 1 štipka soli
  • 150 g zmäknutého polotučného margarínu
  • 150 g Korunného BIO cukru kryštálového
  • dreň z jedného vanilkového struku
  • 1 ČL nastrúhanej kôry z chemicky neošetreného citróna
  • 1/8 l nízkotučnej šľahačkovej smotany
  • 90 g celozrnnej špaldovej múky
  • 2 ČL prášku do pečiva
  • 100 g mletého maku
  • 100 g mletých lieskových orechov

Príprava

Ovocný koktail scedíme a ovocie prekrojíme na menšie kúsky. Vajíčka rozklepneme a oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh.

Polotučný margarín s kryštálovým BIO cukrom, dreňou z vanilkového struku a citrónovou kôrou vymiešame do peny. Postupne pridáme žĺtky a šľahačkovú smotanu.

Celozrnnú špaldovú múku zmiešame s práškom do pečiva a spolu s makom, lieskovými orechmi a snehom pridáme k hmote. Opatrne primiešame kúsky ovocia.

Cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a pečieme pri teplote 175 °C približne 50 minút.

Upečenú bábovku necháme 20 minút vychladnúť v otvorenej rúre a následne vyklopíme na kuchynskú mriežku.


Tip


 Na bábovku použite silikónovú formu na pečenie. Ušetríte tak múku a tuk a tým aj veľa zbytočných kalórií.


Ďaľšie recepty