Orechová bábovka so škoricovými jablkami

Prísady

Ingrediencie na 1 bábovku o priemere 22 cm:

  • 4 jablká (spolu cca 350 g)
  • šťava z polovice citróna
  • ½ ČL škorice
  • 4 vajcia
  • 220 g masla
  • 180 g Korunný cukor práškový​​​​​​​
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • ½ balenie prášku na pečenie
  • 175 g namletých vlašských orechov
  • 250 g múky
  • Maslo a múka do formy
  • Korunný cukor práškový na posýpku

Príprava

Obieľte jablká, vyberte z nich jaderníky a nakrájajte ich na plátky. Dajte ich marinovať citrónovou šťavou so škoricou a prikryte. Oddeľte žĺtka od bielkov a rozmiešajte ich s mäkkým maslom, práškovým a vanilkovým cukrom do peny. Vmiešajte do zmesi prášok na pečenie a vlašské orechy a preosejte si potom múku. Vyšľahajte bielka na pevný sneh a vmiešajte ho do zmesi. Nakoniec vmiešajte marinované jablká. Hmotu naplňte do bábovkovej formy vymastenej maslom a posypanej múkou a pečte v predhriatej rúre na 175 °C 60 minút. Nechajte vychladnúť a vyklopte z bábovkovej formy. Posypte práškovým cukrom. 

Ďaľšie recepty