Rebarborové tiramisu s ríbezľami

Prísady

6 porcií

Piškóty

  • 2 ks vajcia o veľkosti M
  • 50 g cukru krupica
  • 60 g hladkej múky
  • 10 g kukuričného škrobu
  • 10 g vody
  • 10 g Korunný cukor práškový

Rebarborový kompót

  • 300 g rebarbory
  • 50 g cukru krupica
  • 20 g ríbezľového sirupu alebo džemu
  • 1/2 vanilkového struku

Tiramisu

  • 250 g Mascarpone
  • 250 g smotany na šľahanie
  • 40 g cukru krupica
  • 25 g ríbezľového džemu
  • Dve vajcia veľkosti M

Sirup

  • 150 g vody
  • 50 g cukru krupica

Na dokončenie

  • 100 g červených ríbezlí

 

Príprava

Na piškóty vyšľaháme z bielkov, cukru a vody pevný sneh. Potom opatrne zamiešame žĺtky a úplne nakoniec zmes múky a kukuričného škrobu. Hmotu tvarujeme cukrárskym vreckom s hladkou trubičkou na plech s papierom na pečenie do tvaru ďalších piškót asi 7 cm dlhých. Ihneď ich posypeme práškovým cukrom a pečieme vo vyhriatej rúre na 170 ° C asi 15 min. dozlatista. Vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.

Rebarboru nakrájame na asi 5 cm dlhé klátiky a narovnáme ich do malého pekáča tesne vedľa seba. Pridáme vyškriabané vanilkové zrniečka, rebarboru zasypeme cukrom a na jej povrch priložíme papier na pečenie. Vložíme ju do rúry vyhriatej na 160 ° a pečieme asi 15 až 20 min. do zmäknutia. Kompót necháme vychladnúť.

Na tiramisu zmiešame všetky ingrediencie dohromady a ručnou metličkou alebo mixérom pri stredných obrátkach vyšľaháme do hustej hmoty. Tou naplníme cukrárske vrecko s hladkou zdobiacou špičkou.

Na sirup prevaríme vodu, sirup a cukor, a potom pridáme šťavu z rebarborového kompótu. Necháme ho dobre vychladnúť.

Piškóty namáčame v sirupe a vrstvíme ich spoločne s Rebarborovým kompótom a tiež tiramisu krém do vysokých pohárov s objemom asi 250 ml. Povrch ozdobíme zvyšnými piškótami a tiež čerstvými červenými ríbezľami.

Ďaľšie recepty