Sacherova torta na paličke

Prísady

(na 22 cake pops á 20 g)

  • 90 g čokolády
  • 75 g zmäknutého masla 
  • 75 g Korunného BIO cukru kryštálového
  • 1 bal. vanilkového cukru  
  • 2 vajcia (veľkosť M)
  • 100 g múky
  • 25 g kukuričného škrobu
  • 1 štipka soli
  • 1 zarovnaná ČL prášku do pečiva
  • 5 PL šľahačkovej smotany
  • trochu rumu
  • 120 g marhuľového džemu
  • 200 g čokoládovej polevy
  • 22 paličiek na cake pops
  • maslo na vymastenie formy a papier na pečenie 

Príprava

Čokoládu roztopíme v teplom vodnom kúpeli. Maslo vyšľaháme s BIO cukrom kryštálovým a vanilkovým cukrom a zľahka primiešame roztopenú čokoládu. Pridáme vajcia a miešame dovtedy, kým nevznikne kompaktné cesto. Primiešame múku, kukuričný škrob, soľ a prášok do pečiva. Nakoniec zjemníme šľahačkou a rumom.

Cesto vylejeme do okrúhlej alebo hranatej formy na pečenie a pečieme 45 minút pri teplote 175 °C. Či je cesto upečené zistíme tak, že doň pichneme ihlou. Ak ostane ihla čistá, cesto je hotové.  

Upečenú hmotu necháme vychladnúť, natrháme do misky a zmiešame s marhuľovým džemom.

Niekoľko hodín necháme postáť v chladničke, aby sa chute spojili. Z hmoty potom vyformujeme guličky, ktoré opäť necháme 30 minút postáť v chladničke.

Guľôčky potom napichneme na paličky a namočíme do čokoládovej polevy. Uložíme na papier na pečenie a necháme stuhnúť.

Tip

predtým, ako paličku pichnete do guľôčky, nakrátko ju ponorte do čokoládovej polevy. Pops tak budú na paličke lepšie držať.

 

Ďaľšie recepty