Čokoládové rožteky

Prísady

  • 100 g hladkej  múky
  • 50 g jemne nastrúhaných mandlí
  • 50 g Korunného práškového cukru 
  • 1 štipka soli
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 100 g nakrájaného studeného masla
  • 1 vajce
  • 60 g polevy z horkej čokolády - rozpustenej, vlažnej
  • 80 g masla
  • 150 g polevy z horkej čokolády
  • 40 g rozpustenej bielej čokolády

Ostatné

  • papier na pečenie

Príprava

Predhrejte rúru na 180 ° C, plech vyložte papierom na pečenie. Do nádoby dajte múku, mandle, práškový cukor, soľ, vanilkový cukor, maslo a vajcia dobre premiešajte a premieste.

Potom pridajte polevu z horkej čokolády, rukami vypracujte hladké cesto a nechajte ho vychladnúť. Z vychladeného cesta vytvarujte rožteky. Rožteky položte na plech a pečte v predhriatej rúre asi 12 minút na prostrednom rošte, potom ich nechajte vychladnúť.

Na polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli maslo a polevu z horkej čokolády. Rožteky namočte do polovice do čokoládovej polevy a pomocou malej lyžičky ozdobte trochou  rozpustenej bielej čokolády. Nechajte uschnúť.

Ďaľšie recepty