Vanilkové makronky

Prísady

Cesto

Plnka 

  • 500 g jemne posekanej bielej čokolády
  • 250 g šľahačky 

Príprava

Mandľovú múku a pudrový cukor preosejeme a zmiešame s 80 g bielka na pastu.

Vyšľaháme 70 g Bio kryštálového cukru  s 80 g bielka.

*Medzitým povaríme pri teplote 118 °C 130 g Bio kryštálového cukru  s vodou a pomaly tenkým prúdom pridávame do kuchynského robota k snehovej hmote. Následne šľaháme pri vysokej rýchlosti zastudena.

Snehovú hmotu opatrne zmiešame s mandľovou pastou. Naplníme do vrecka (okrúhle hrdlo veľ. 6 alebo 8) a vytlačíme na plech na pečenie.

Makronky necháme sušiť asi 30 min. pri izbovej teplote, kým nie je ich povrch pevný na dotyk.

Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 160 °C asi 10 minút.

**Na plnku povaríme šľahačku s dreňou strúčika vanilky a nalejeme na čokoládu. Necháme 12 hodín odstáť a tuhnúť na chladnom mieste. Pomocou vrecka na plnenie nanesieme na vychladnuté makronky. 

* Zafarbenie: primiešame gélovú farbu podľa požadovanej intenzity. 

** Variácia: do hmoty pridáme namiesto strúčika vanilky niekoľko kvapiek bio citrónového oleja, bio pomarančového oleja alebo bio ružového oleja. 

Ďaľšie recepty