Bylinkovo-broskyňový punč

Prísady

  • 2 hrsti mäty piepornej
  • 1 hrsť lipkavca vonného
  • ½ hrsti levandule
  • 5 listov šalvie
  • 3 vrecká bylinkového čaju
  • 150 g hnedého trstinového cukru
  • 700 ml Wasser
  • 1 fľaša Prosecco
  • 5 umytých broskýň

Príprava

Listy mäty piepornej, lipkavca vonného, ​​levandule a šalvie umyte v site a nechajte odkvapkať. Zvarte vodu, pridajte kryštalický trstinový cukor a vrecká bylinkového čaju, nechajte 10 minút lúhovať, vrecká vyberte a nechajte vychladnúť. Cez noc namočte čerstvé bylinky do tekutiny. Preceďte cez sito. Broskyne rozpoľte, zbavte semienok, nakrájajte na kúsky a nechajte v sirupe pár hodín. Dolejte Proseccom a podávajte s kockami ľadu.

Ďaľšie recepty