Kokteil Hugo

Prísady

(na 1 pohár)

  • ½ limetky
  • 4 lístky mäty
  • 2 dcl doma pripraveného sirupu z bazových kvetov
  • 100 ml Prosecca alebo suchého sektu
  • 75 ml sódy
  • drvený ľad

Sirup z bazových kvetov

Príprava

Na prípravu kokteilu Hugo prekrojíme limetku na polovicu a šťavu vytlačíme.

V pohári mierne rozdrvíme čerstvo odtrhnuté a umyté mätové lístky. Plne sa tak uvoľní mätová aróma. Pridáme sirup z bazových kvetov a šťavu z limetky a zľahka premiešame.

Pohár naplníme Proseccom a sódou a pridáme trocha dreveného ľadu. Ako dekoráciu použijeme mätu a štvrtinku limetky.

Príprava sirupu

Kvety zbavíme nečistôt a odstránime hrubé stonky. Sirupový cukor necháme rozpustiť v horúcej vode. Varíme dovtedy, kým je roztok číry a potom ním zalejeme kvety. Kvety necháme v cukrovom roztoku vychladnúť a odstáť 48 hodín.

Pre dlhšiu trvanlivosť od kvetov očistený sirup 3 minúty povaríme a horúci naplníme do vysterilizovaných fľiaš. Pevne uzavrieme a uskladníme v chlade.

Po otvorení skladujte v chladničke a rýchlo spotrebujte.

Ďaľšie recepty