Čokoládové gombíky

Prísady

Na cesto 

  • 300 g pšeničnej múky
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 50 g kakaového prášku
  • 100 g Korunný cukor práškový
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 250 g masla
  • 1 vajce

Okrem toho

  • Posekané pistácie
  • Strúhané lieskovce
  • Zlatý prášok

Príprava

Zmiešajte múku, vlašské orechy, kakaový prášok, práškový a vanilkový cukor. Pridajte maslo pokrájané na kocky a vajce.

Vypracujte hladké cesto. Zabaľte do fólie a nechajte 1 hodinu chladiť. Rúru predhrejte s horným a dolným ohrevom.

Z cesta tvarujte malé gule, poukladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie a 1/3 keksov posypte pistáciami a 1/3 lieskovcami. Zvyšnú tretinu ozdobíte na záver.

Pečte v predhriatej rúre v strednej pozícii pri teplote 180 °C (konvekcia) cca 18 minút (v závislosti od veľkosti guliek). Nechajte vychladnúť a zvyšné gule potrite zlatým práškom pomocou štetca.

Ďaľšie recepty