Makové keksy s marmeládou

Prísady

Na cesto 

  • 250 g tmavej čokolády
  • 6 vajec
  • 250 g masla
  • 250 g Korunný cukor hnedý
  • 150 g pšeničnej múky

Okrem toho

  • Cca. 150 g krémového syra
  • 200 g bielej polevy
  • Malé cukrové perličky
  • 30 drevených paličiek
  • Niekoľko pohárov a Korunný cukor kryštálový

Príprava

Na cesto roztopte čokoládu vo vodnom kúpeli. Oddeľte žĺtka od bielkov. Z bielkov vyšľahajte tuhý sneh.  Zmäknuté maslo, cukor a žĺtka vymiešajte do hladkého krému. Roztopenú čokoládu vmiešajte do maslovo-žĺtkovej masy. Striedavo pridávajte múku a vyšľahaný bielkový sneh.

Rúru predhrejte na teplotu 180 °C s horným a dolným ohrevom. Masu rozotrite na plech vyložený papierom na pečenie a pečte cca 20 minút. Urobte skúšku špáradlom.  

Masu nechajte vychladnúť a potom ju pomrvte do misky.

Po lyžiciach do nej pridávajte krémový syr (v závislosti od toho, koľko cesta zostalo) a dobre premieste rukami. Z hmoty vytvarujte gule, poukladajte ich na tanier a na 30 minút dajte mraziť. Zatiaľ roztopte polevu a pripravte si niekoľko pohárov s kryštálovým cukrom.

Vychladené gule (cake pops) ponárajte do horúcej čokolády, pričom nimi v poleve otáčajte, a posypte cukrovými perličkami. (Upozornenie: pracujte rýchlo, pretože čokoláda tuhne veľmi rýchlo.)

Tip: ak chcete, môžete do masy zapracovať ešte malé kúsky marcipánu.  

Ďaľšie recepty