Fondán & maslový krém

Prísady

Na fondán

Na maslový krém

Príprava

Príprava fondánu

všetky prísady dáme do kuchynského robota a vymiesime na hladkú hmotu. Zabalíme do fólie a uchovávame v suchu pri izbovej teplote. Opatrne vyvaľkáme.  


Príprava maslového krému

Maslo a púdrový cukor vymiešame do peny, pridáme rozpustený kokosový olej. Na najvyššom stupni miešame, kým nie je hmota biela. Maslovým krémom výdatne potrieme vychladenú tortu, prebytočný krém stiahneme škrabkou na cesto, vyhladíme a na 10 min. vložíme do mrazničky.

 
Potiahnutie torty fondánom

Pracovnú dosku poprášime kukuričným škrobom a fondán vyvaľkáme do pravouhlého tvaru na hrúbku približne 3mm. Pomocou valčeka na cesto preložíme na tortu a pomocou hladila povrch okamžite vyhladíme. Bočné steny pritlačíme hranou ruky a záhyby vyhladíme smerom nadol. Odrežeme prebytočný fondán. Pomocou hladidla celú tortu vyhladíme a ozdobíme hodvábnou stuhou.
 

Tipy


Hmotu môžete zafarbiť gélovou farbou v požadovanom tóne. Pomocou špáradla opatrne naberte malé množstvá farby, pridajte k hmote a zmieste. Fondán neskladujte v chladničke. Video s návodom na prípravu fondánu nájdete na našej YouTube stránke.

Ďaľšie recepty