Pudingový krém

Prísady

  • 250 ml mlieka
  • 2 žĺtky
  • 30 g vanilkového pudingového prášku
  • 100 g Korunného púdrového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 250 g mäkkého masla

Príprava

Príprava krému

Z mlieka odoberieme 5 polievkových lyžíc, pridáme žĺtky a pudingový prášok a vymiešame dohladka. Zvyšné mlieko prevaríme s púdrovým a vanilkovým cukrom. Primiešame pudingovú hmotu a za stáleho miešania prevaríme. Puding potom prelejeme do misy. Pridáme maslo a vyšľaháme. Krém dáme do zdobiaceho vrecka s hladkou špičkou a ozdobíme ním cupcakes alebo mafiny alebo ho natrieme na tortu.
 

Tipy


Krém môžete zafarbiť kakaovým práškom alebo potravinárskou farbou rozpustnou v tukoch. Krém môžete niekoľko dní uchovávať v chladničke.

Ďaľšie recepty