Odpaľované cesto

Prísady

  • 1/8 l vody
  • 60 g masla
  • 1 štipka soli
  • 1 bal. vanilkového cukru
  • 110 g múky
  • 3 vajcia

Príprava

Pečivo z odpaľovaného cesta je veľmi ľahké a trochu chrumkavé. Pridaním rôzneho množstva vajec alebo tuku pripravíme cestá pre rozličné druhy špeciálneho pečiva, napr. veterníky či eclair. Pridaním mlieka alebo vody možno cesto obmieňať v závislosti od toho, či ho použijeme pre sladké alebo slané pečivo.

Vodu s maslom, soľou a vanilkovým cukrom prevaríme. Za stáleho miešania pridáme múku a hmotu miešame tak dlho, kým sa nezačne oddeľovať od hrnca. Necháme trochu vychladnúť a postupne pridáme rozšľahané vajcia. Ďalej spracujeme podľa príslušného receptu.

Ďaľšie recepty