Hviezdičkové tortičky

Prísady

 Na jemné cesto:

  • 200 g hladkej múky
  • 100 g masla
  • 50 g Korunný cukor práškový
  • 1 žĺtok
  • štipka soli
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • kôra z polovice citróna 

Na plnku:

  • 80 g sušených fíg
  • 80 g sušených ďatlí
  • 80 g sušených sliviek
  • 150 g marhuľovej marmelády
  • 1 PL Korunný cukor hnedý na posýpku

Okrem toho potrebujete:

  • 6 tortových formičiek (Ø cca 7 cm)
  • vykrajovač na hviezdy (Ø 4 cm)

Príprava

Všetky ingrediencie zamieste na jemné cesto a nechajte ho 1 hodinu stáť v chlade. Na pracovnej ploche posypanej múkou ho vyvaľkajte na hrúbku 2 mm a vložte do formičiek na torty jemne vytretých maslom. Do spodku vpichnite vidličku. Zvyšné jemné cesto ešte raz vymieste a znovu ho vyvaľkajte na hrúbku 2 mm a vykrojte z neho 6 hviezd.

Na plnku si nakrájajte sušené ovocie na malé kocky, zmiešajte ich s marmeládou a natrite na jemné cesto vo formičkách. Do stredu vložte hviezdy z jemného cesta a posypte všetko hnedým cukrom.

Pečte na 180 °C cca 15 - 20 minút.

Ďaľšie recepty