Vafľové kornútky

Prísady

Vafľa

  • 1 neošetrovaný citrón
  • 75 g mäkkého masla
  • 50 g Korunný cukor krupicový
  • 2 vajcia
  • 150 g pšeničnej múky universal
  • 1 ČL prášku na pečenie
  • 150 ml cmaru

poleva

ozdoby

  • ozdobná posýpka

Príprava

Na maslové vafle postrúhajte citrón a vyšľahajte ho do peny spolu s maslom a cukrom. Pridajte vajcia, múku a prášok na pečenie a dobre premiešajte. Cesto ďalej miešajte a pridávajte cmar. Cesto by malo mať viskóznu konzistenciu – ak je príliš husté, pridajte trošku cmaru.

Cesto po dávkach pridajte do vafľovača vymasteného tukom a postupne upečte vafle, nechajte ich vychladnúť a nakrájajte nožom do tvaru kornútkov.

Do misky pridajte bielko a vyšľahajte ho, čím vytvoríte polevu. Pomaly pridávajte práškový cukor a citrónovú šťavu, ako aj potravinárske farby. Miešajte cca 10 minút. Hmota by mala byť viskózna a len pomaly stekať z metličiek. Ak je hmota príliš pevná, pridajte citrónovú šťavu po kvapkách.

Polevu rozdeľte na vrchnú časť vafľových kornútkov a podľa želania ozdobte posýpkou.

Foto: © UM Panmedia

Ďaľšie recepty