Jahodová marmeláda s džinom

Prísady

  • 1 kg čerstvých jahôd
  • 1 bio citrón
  • 500 g Korunný cukor želírovací 2:1
  • 50 ml džinu

Príprava

Jahody umyte a odstráňte zelené časti. Umyté jahody nakrájajte na malé kúsky a spolu so šťavou z bio citróna a želírovacím cukrom vložte do hrnca a prikryté nechajte v chladničke 3 hodiny postáť.

Zmes jahôd a želírovacieho cukru vymixujte tyčovým mixérom na pyré. Jahodové pyré zohrejte a za stáleho miešania 4 minúty povarte. Pridajte džin a zamiešajte.

Urobte skúšku želírovania a hneď plňte do pripravených vysterilizovaných sklenených pohárov.

Tip: ak nemáte radi jemné jahodové zrniečka, môžete si jahodové pyré pred spracovaním precediť cez sitko.

Ďaľšie recepty