Ríbezľové víno

Prísady

 

 

Príprava

Ríbezľovú šťavu zmiešame so studenou vodou a krupicovým cukrom, pridáme koreniny a nalejeme do veľkej fľaše, pričom fľašu naplníme tak, aby hladina siahla na šírku prsta pod hrdlom.

Uzatvoríme korkovou zátkou a pretrepeme, aby sa cukor rozpustil. Do zátky nasadíme vodou naplnenú kvasnú rúrku, ktorá sa však nesmie dostať do styku s ovocnou šťavou.

Následne fľašu odložíme na chladné a tmavé miesto.

Po 6 až 8 týždňoch, keď skončí proces kvasenia, stočíme čisté víno do vysterilizovaných fliaš, vzduchotesne uzatvoríme a pred otvorením ešte minimálne dva mesiace necháme postáť na tmavom a chladnom mieste.
 

Tip

Počas chladných zimných večerov si môžete vychutnať ríbezľový punč:

3/4 l ríbezľového vína

3/4 l ríbezľového sirupu

1/8 l koňaku

2 balíčky korenín na varené víno

½ citróna

Všetko pomaly zohrejte, ale nevarte. Pridajte šťavu z ½ citróna a podľa chuti oslaďte Korunným kandizovaným cukrom hnedým.

  


Ďaľšie recepty