Perníky scones

Prísady

Na cca 9-10 perníkov scones:

  • 2 vajcia
  • 60 g Korunný cukor hnedý
  • 50 g masla
  • 120 ml mlieka
  • 300 g múky
  • ½ balenie prášku na pečenie
  • 1 štipka soli
  • 1 ČL perníkového korenia
  • ½ ČL škorice
  • trochu múky (na posypanie pracovnej plochy)
  • 1 žĺtko {na natretie}
  • ľubovoľnú marmeládu

Na glazúru:

Príprava

Predhrejte rúru na 175 °C pri zapnutom pečení s horúcim vzduchom. Vložte do dvoch plechov na pečenie papier na pečenie. V kuchynskom robotovi nechajte vyšľahať z vajec a cukru penu. Primiešajte maslo a mlieko a znovu nechajte vyšľahať. Zmiešajte múku s práškom na pečenie a koreninami a pridajte ich do zmesi masla a cukru.

Posypte pracovnú plochu trochou múky, vyvaľkajte na nej cesto do asi 1 cm hrúbky a vyrežte z neho perníky scones. Poukladajte perníky scones na plech a potrite ich žĺtkom. Pečte asi 25 minút v rúre predhriatej na 175 °C zapnutej na pečenie s horúcim vzduchom.

Na glazúru rozmiešajte práškový cukor s mliekom a štipkou škorice (v závislosti od vašej chuti), aby sa netvorili hrčky, pokvapkajte túto zmes na vychladnuté perníky scones. Rozpoľte perníky scones pozdĺžne a potrite ich marmeládou. Veľmi dobre sa na to hodí slivkový lekvár s rumom. 

 

Ďaľšie recepty