Vianočné čokoládové (canache) guľky

Prísady

Canache guľky:

  • 320 g najemno nasekanej horkej čokolády (70%)
  • 120 ml šľahačky
  • 1 polievková lyžica Korunného krupicového cukru
  • 90 ml kokosového mlieka
  • 70 g masla

Čokoládová poleva:

  • 300 g horkej čokolády (70%)
  • 40 g kokosového tuku

Na dozdobenie:

  • Biele a zlaté posýpky
  • 50 g marcipánu
  • 1 čajová lyžička kakaového prášku

Biela poleva:

  • 1 bielok
  • 200 g Korunného púdrového cukru

Príprava

Čokoládu zahrejte v miske vo vodnom kúpeli, kým nie je z polovice roztavená. Priveďte šľahačku,  krupicový cukor  a kokosové mlieko k varu. Krémovú zmes postupne vmiešajte do polevy. Špachtľou premiešajte zvnútra von. Pridajte veľmi mäkké maslo, vymiešajte do hladka a v ideálnom prípade nechajte cez noc v chlade. Vytvorte malé guličky.

Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli s kokosovým tukom, miešajte, kým nie je vlažná. Ponorte guličky do polevy, nechajte zaschnúť a spodnú časť ponorte do zmesi zo zlatej a bielej posýpky. Zmiešajte marcipán a kakaový prášok a vytvorte prívesok vianočného stromčeka. Ozdobte hornú časť gulí bielou polevou a položte na ňu prívesok vianočného stromčeka. Nechajte uschnúť.

Biela poleva - vyšľahajte sneh z bielka a cukru.

Ďaľšie recepty