Linecké tyčinky

Prísady

Na plech o rozmeroch cca 47 x 39 cm

  • 250 g masla (studeného)
  • 1 vajce
  • 1 žĺtok
  • 250 g pšeničná múka extra hladká
  • 150 g Korunný cukor krupicový
  • 200 g mletých mandlí
  • 1/2 balenie prášku na pečenie
  • 1 ČL mletej škorice
  • 1 špičku noža mletých muškátových orechov
  • 1 štipka soli

na natretie:

Príprava

Predhrejte rúru na 160 °C. Nakrájajte maslo na kúsky a vyvaľkajte ručne spolu s vajcami, vaječným žĺtkom a suchými ingredienciami na jemné cesto. 2/3 cesta vyvaľkajte na papieri na pečenie vloženom do plechu na pečenie až do rohov. Rozmiešajte na tekutú zmes ríbezľovú marmeládu a rum rovnomerne ju potrite na jemné cesto. Zvyšné cesto vyvaľkajte natenko, nakrájajte na pásiky široké 1 cm a položte ich priečne voči stranám plechu s odstupom asi 1 - 1,5 cm. Pečte v plechu na pečenie zasunutom v strednej koľajničke cca 20 minút na 160 °C pri zapnutom pečení s horúcim vzduchom. Nechajte úplne vychladnúť a nakrájajte na pásiky. Jemne posypte práškovým cukrom.

Trvanlivosť (pri dobre uzavretej dóze): cca 3 týždne Dobre vedieť: Pracujte bez prestávok; ak by bolo cesto pri spracovávaní príliš teplé alebo sa drobilo, pridajte 1-2 PL ľadovej vody.

V spolupráci s webovou stránkou Baking Barbarine.

 

 

 

 

Ďaľšie recepty