Mangový roláda

Prísady

Ingrediencie – Mangový džem

  • 2 kg manga
  • 1 Korunný cukor želírovací 2:1

Ingrediencie – Roláda

  • 6 vajec izbovej teploty
  • 100 g Korunný cukor krupicový
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 1 štipka soli
  • 90 g hladkej múky
  • 1 štipka prášku do pečiva

Ďalej

  • 1 pohár domáceho mangového džemu
  • 100 g strúhaného kokosu
  • Korunný cukor práškový na posypanie

Príprava

Na džem:

Asi 10 až 15 zaváracích pohárov s objemom 200 ml si sterilizuj vriacou vodou. Potom ich nechaj vyschnúť. Mango ošúp, odstráň kôstku a dužinu nakrájaj na kocky. Zmiešaj s Korunným cukrom želírovacím vo veľkom hrnci.

Zmes zahrievaj na strednom ohni a občas premiešaj. Rozmixuj ju ponorným mixérom dohladka. Nechaj ju asi 4 minúty prudko vrieť, potom ju ešte horúcu naplň do pripravených pohárov. Poháre ihneď pevne uzavri a nechaj úplne vychladnúť.

Na roládu:

Predhrej rúru na 180 °C (horný a dolný ohrev) a priprav si plech s papierom na pečenie.

Vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ šľahaj v mise na najvyšších otáčkach približne 7–10 minút, kým nevznikne svetlá nadýchaná pena. Múku zmiešaj s práškom do pečiva, preosej ju a opatrne ju po častiach ručne vmiešaj do cesta.

Cesto rovnomerne rozotri na pripravený plech a peč približne 10–15 minút dozlatista. Ešte horúci piškót vyklop na čistú utierku posypanú cukrom a opatrne odstráň papier na pečenie. Pomocou utierky cesto opatrne zroluj a nechaj úplne vychladnúť – takto sa džem neskôr lepšie natiera a roláda ľahšie zroluje.

Strúhaný kokos opraž nasucho na panvici na strednom ohni dozlatista a nechaj vychladnúť. Piškótu rovnomerne natri mangovým džemom a posyp opraženým kokosom.

Opatrne zroluj a posyp Korunný cukor práškový.

Ďaľšie recepty