
Rezeptideen, Tipps & Tricks in Ihrem Posteingang
Mit dem Wiener Zucker Newsletter
- Monatlich neue Rezeptideen
- Infos zu Gewinnspielen
- Kulinarische Geheimnisse & Produktneuheiten
Ingrediencie – Mangový džem
Ingrediencie – Roláda
Ďalej
Na džem:
Asi 10 až 15 zaváracích pohárov s objemom 200 ml si sterilizuj vriacou vodou. Potom ich nechaj vyschnúť. Mango ošúp, odstráň kôstku a dužinu nakrájaj na kocky. Zmiešaj s Korunným cukrom želírovacím vo veľkom hrnci.
Zmes zahrievaj na strednom ohni a občas premiešaj. Rozmixuj ju ponorným mixérom dohladka. Nechaj ju asi 4 minúty prudko vrieť, potom ju ešte horúcu naplň do pripravených pohárov. Poháre ihneď pevne uzavri a nechaj úplne vychladnúť.
Na roládu:
Predhrej rúru na 180 °C (horný a dolný ohrev) a priprav si plech s papierom na pečenie.
Vajcia, cukor, vanilkový cukor a soľ šľahaj v mise na najvyšších otáčkach približne 7–10 minút, kým nevznikne svetlá nadýchaná pena. Múku zmiešaj s práškom do pečiva, preosej ju a opatrne ju po častiach ručne vmiešaj do cesta.
Cesto rovnomerne rozotri na pripravený plech a peč približne 10–15 minút dozlatista. Ešte horúci piškót vyklop na čistú utierku posypanú cukrom a opatrne odstráň papier na pečenie. Pomocou utierky cesto opatrne zroluj a nechaj úplne vychladnúť – takto sa džem neskôr lepšie natiera a roláda ľahšie zroluje.
Strúhaný kokos opraž nasucho na panvici na strednom ohni dozlatista a nechaj vychladnúť. Piškótu rovnomerne natri mangovým džemom a posyp opraženým kokosom.
Opatrne zroluj a posyp Korunný cukor práškový.
Share or print this recipe